Kategorie
Błędy lekarskie

Lobby producentów żywności

O tym się nie mówi, ale sztuczki producentów żywności powodują, że podupadasz na zdrowiu
1. Producenci prześcigają się w chwytach marketingowych na opakowaniach, które wprowadzają nas w błąd i powodują, że sami się podtruwamy;
2. Istnieje lista szczególnie niebezpiecznych dodatków do żywności, które są całkowicie legalne;
3. Dodają rakotwórcze barwniki;
4. Producenci ukrywają poprzez produkty pośrednie obecność szkodliwych substancji;
5. Stosują nielegalne konserwanty;
6. Dodają do żywności barwniki, które polepszają wygląd żywności, a bywają rakotwórcze;
7. Stosują nielegalne emulgatory
8. Stosują nielegalne środki spulchniające;
9. Nielegalne dodatki do żywności mogą powodować bóle żołądka, problemy z oddychaniem, otyłość, migreny, reakcje alergiczne;
10. Ukrywają zawartość cukru pod innymi nazwami (np.. Nektar, słód, syrop);
11. Dodają zawartość cukru do produktów, gdzie nie spodziewamy się ich znaleźć;
12. Istnieje 7 wyjątkowo szkodliwych czynników legalnych w stosowaniu;
13. Dodają wodę do wędlin i innych produktów;
14. Stosują wiele innych nielegalnych praktyk;

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *